Този сайт използва т.нар. бисквитки (Cookies), съгласно разпоредбите на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета, за да Ви осигури най-функционалното посещение на нашия сайт. "Бисквитките" ни помагат да подобряваме съдържанието на сайта, като Ви даваме персонализирано и много по-бързо онлайн изживяване. Те се използват само от нашия сайт и нашите доверени партньори. Кликнете ТУК за подробности относно правилата за "бисквитките".
Този сайт използва т.нар. бисквитки (Cookies), съгласно разпоредбите на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета, за да Ви осигури най-функционалното посещение на нашия сайт. "Бисквитките" ни помагат да подобряваме съдържанието на сайта, като Ви даваме персонализирано и много по-бързо онлайн изживяване. Те се използват само от нашия сайт и нашите доверени партньори. Кликнете ТУК за подробности относно правилата за "бисквитките". Съгласен съм
Какво се е случвало в кухните на бабите и прабабите ни? Кои са рецептите от нашето детство? А от тяхното? През 2016 г. Лилия Герасимова събра 240 традиционни автентични рецепти от всички краища на България в първото издание на „Кухнята на времето“.
В това ново преработено и допълнено издание ще откриете както тях, така и още 72 нови рецепти, а също и примерни постни менюта за четирите задължителни поста в православния календар – Великия пост, Петровия, Богородичния и Рождественския пост.
В този необикновен проект на авторката са помогнали различни хора от цялата страна – всички на възраст над 60 години. Това са хората, които все още пазят наследеното познание от своите баби и майки. В книгата всяка от рецептите е придружена от информация за източника ѝ и за мястото в България, където е записана. Запазен е и изказът на хората, които са споделили своето познание в авторката. Това ще ви позволи да се потопите в духа на истинския кулинарен туризъм и открийте кухнята на времето.
Все още няма добавени коментари. Коментирай първи ...
Споделете Вашето мнение за "Кухнята на времето"
Информацията, която ще ни предоставите, е поверителна. Имейл адресът няма да бъде публикуван. Цялата предоставена информация няма да бъде споделена с трети страни.