Този сайт използва т.нар. бисквитки (Cookies), съгласно разпоредбите на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета, за да Ви осигури най-функционалното посещение на нашия сайт. "Бисквитките" ни помагат да подобряваме съдържанието на сайта, като Ви даваме персонализирано и много по-бързо онлайн изживяване. Те се използват само от нашия сайт и нашите доверени партньори. Кликнете ТУК за подробности относно правилата за "бисквитките".
Този сайт използва т.нар. бисквитки (Cookies), съгласно разпоредбите на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета, за да Ви осигури най-функционалното посещение на нашия сайт. "Бисквитките" ни помагат да подобряваме съдържанието на сайта, като Ви даваме персонализирано и много по-бързо онлайн изживяване. Те се използват само от нашия сайт и нашите доверени партньори. Кликнете ТУК за подробности относно правилата за "бисквитките". Съгласен съм
Най-разбираемият и нагледен пътеводител в храненето!
Има ли идеална диета? Трябва ли да пием по осем чаши вода на ден? Какво точно е глутенът и защо толкова хора се пазят от него?
Медиите са пълни с нови открития и полезни съвети какво да ядем и пием, но дали тези твърдения почиват на някаква научна основа?
С нагледни и разбираеми графики и изобилие от удивителни факти „Как работи храната“ разкрива целия процес – от производството на храна до това дали е полезна за вас.
- Япония консумира 10 л соев сос на човек годишно; - Медът съдържа повече калории от захарта;75% от обработваемата земя се използва за изхранване на добитък, не на хора; - Прясната ябълка е 25% въздух;Яйцата не повишават холестерола; - В някои плодови сокове има толкова захар, колкото в газираните напитки; - В безкофеиновото кафе все пак има 3% кофеин; - Изгаряме 35% от калориите в белтъчините по време на храносмилането; - В касиса има четири пъти повече витамин С, отколкото в портокалите; - Над 80% от хората в Източна Азия имат непоносимост към лактозата; - Краставицата е 96% вода; - Щурците са по-богати на белтъчини от телешкото месо.
Все още няма добавени коментари. Коментирай първи ...
Споделете Вашето мнение за "Как работи храната"
Информацията, която ще ни предоставите, е поверителна. Имейл адресът няма да бъде публикуван. Цялата предоставена информация няма да бъде споделена с трети страни.